BejelentésPluszprofit
Pénztárca-barát ötletek

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Belegondolt már abba, hogy egy termék nekünk valójában mennyibe kerül?

Ki merem jelenteni, hogy akár két zsemle, akár egy szalonban vásárolt autó, akár egy családi ház ára elég széles skálán mozog. Most felvetődhet a kérdés: hogyan állíthatok ilyet, hiszen a boltban megmondják, hogy mennyit kell fizetnem a zsemlékért, a szalonban külön lista van arról, hogy milyen felszereléssel mennyibe kerül ugyanaz az autó, s persze a háznál sem mi mondjuk meg, hogy mennyit szeretnénk fizetni érte. Ez természetesen igaz. Az eladók megmondják nekünk, hogy minek mi az ára. Még azt is megkérdezik, hogy hogyan kívánjuk rendezni a számlát. Ön találkozott már olyan eladóval, aki megkérdezte volna, hogy MIBŐL fogja kifizetni az adott termék vagy szolgáltatás árát? Nekem még nem sikerült. Pedig ha belegondolunk, ez sokkal érdekesebb lehet, mint az, hogy az egyik boltban most 10% - os leárazás van. Vegyük az autót példának. Mondjuk amit kinéztünk, 3,8 millió forint. Ezt nem magyarázom, ha rendelkezem ezzel az összeggel, akkor a kiírt áron megvehetem az autót. A másik megoldás, amit sokan választanak, ha a meglevő önrészüket hitellel pótolják ki. Csak egy közelítő szám: Kovács úr felvesz 2,5 milliót 5 évre, kamattal, egyebekkel biztosan belekerül neki plusz 1 millióba, tehát így Ő az autóját már 4.8 millióért vette. Kiss úr viszont tisztában volt vele, hogy néhány év múlva autót akar cserélni. Ő a saját pénzéből 2.5 milliót helyezett el befektetésekben, s mostanra a hozamokkal meglett a 3,8 az új autóra. Láthatjuk tehát, hogy ugyanazt az autót közel 100% árkülönbséggel meg lehet vásárolni. Persze most a „hitel szerelmesei” mondhatják, hogy Kiss úr ezért az árkülönbözetért éveken át kuporgatott. Nekik az a rossz hírem, hogy a példában Kovács úrnak is feltételeztünk önerőt a vásárláshoz! Tény viszont az, hogy Kiss úrnak nyilván több ideje marad azzal foglalkozni, amit szeret, hiszen nem kell megkeresnie a 2.3 milliót….. Egyetérthetünk abban, ha ez az elmélet működik az autóvásárlásnál, akkor működik a zsemlénél, és a háznál is. Tehát minden olyan dolognál, amiért fizetnünk kell. Minden elmélet akkor ér valamit, ha gyakorlatban profitálhatunk belőle. Nézzük meg, a mi életünkben mik azok a nagy kiadások, amikor leghasznosabb, ha a pénzünk kétszer olyan erős.
 • Lakásvásárlás, felújítás Nem kevés pénzbe kerül gyermekünk életkezdése (tanulmányok, lakáshelyzet megoldása) Mindannyian szembesülni fogunk azzal a problémával, ha nyugdíjba vonulunk, anyagi helyzetünk drasztikusan romlik Az első kérdést még kezelhetjük is „Kovács urasan” – majd a hitel segít…. A nyugdíjasokat viszont már nem szeretik annyira a bankok – így marad a szerényebb élet. Természetesen Ön azzal, hogy ezeket a sorokat olvassa, tett egy lépést a TUDATOS pénzügyi tervezések irányába. Vegye fel velem a kapcsolatot, az Ön élethelyzetéhez igazodva megvizsgáljuk, hogy tudjuk ezt a gondolatot a legelőnyösebben kihasználni! abraham.andras@invitel.hu
  Amennyiben szeretne folyamatos tájékoztatást kapni a témában akcióinkról,változásokról,újdonságokról: íratkozzon fel ingyenes hírlevelemre!

  E-mail:

  Név:

  Lakcím:

  A hírlevél üzemeltetője:
  http://lev-lista.hu
 • Ingyenes honlapkészítő
  Profi, üzleti honlapkészítő
  Hirdetés   10
  Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

  KÖSZÖNÖM NOÉMI!